Om arrangemanget

Att släktforska är som att läsa den allra bästa
av deckare och veta att det spännande aldrig
tar slut. Dessutom är du själv huvudpersonen.

Varje år arrangeras Släktforskardagarna, en mötesplats och mässa för många tusen historiskt intresserade, alla med ett gemensamt intresse: att söka sitt ursprung.

Alla med rötter i skogslandskapet kan finna inspiration här. Under 1800-talets senare hälft var vi 600 000 smålänningar av totalt 4 miljoner invånare i Sverige – 15%. Därför har många sina rötter just i Småland innefattande även alla som emigrerade till Amerika. Vill du veta mer om ditt arv, dina rötter och en spännande resa bakåt i tiden så är du välkommen till våra släktforskningsdagar i Växjö. Förutom mässan med ett hundratal utställare bjuder Släktforskardagarna i Växjö på ett digert föreläsningsprogram.

Släktforskardagarna 2018 arrangeras av Kronobergs Genealogiska Förening och Emigrantinstitutets Vänner i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund och vår huvudsponsor ArkivDigital.

Sveriges Släktforskarförbund håller som vanligt Informationskonferens och årsstämma i samband med mässan.

Arkiv Digital tar oss med på en resa bakåt i tiden i sina 76 miljoner digitaliserade bilder i färg som finns på ArkivDigital online.

Växjö strategiska läge mitt i Småland gör det enkelt att ta sig till Släktforskardagarna 2018. Sex riksvägar samt direkt- och snabbtåg från Stockholm, Göteborg och Malmö. Endast 8 km från centrum ligger Växjös flygplats, Småland Airport, med dagliga avgångar till och från Stockholm.

Släktforskardagarna 2018 äger rum i Fortnox Arena som ligger i Arenastaden. För dig som kommer med bil finns det bra parkeringsmöjligheter på området. Fortnox Arena är hemmaplan för Växjö Vipers som spelar innebandy i högsta ligan, SSL.

Välkommen till stifts- och residensstaden Växjö med drygt 90 000 invånare och centralt beläget mitt i Sydsverige i ett landskap rikt på skogar, ängar och sjöar. Växjö är också en gammal skol- och handelsstad och fick sina stadsprivilegier så tidigt som 1342. 

Välkommen till Växjö och Släktforskardagarna 2018!

.

Share This